Voorjaarssymposium: Tandheelkundige nomenclatuur en regelgeving: recentste evoluties

Zaterdag 25 Maart 2017

Abstract:

De verzekering geneeskundige verzorging die door het RIZIV beheerd wordt, heeft een belangrijke impact op de praktijkvoering van tandartsen. Denk maar bijvoorbeeld aan de vele getuigschriften voor verstrekte hulp die tandartsen dagdagelijks afleveren aan hun patiënten. De voorbije jaren werden belangrijke wijzigingen doorgevoerd in de regelgeving, dit onder andere om redenen van vereenvoudiging en om de patiënt nog beter te informeren over de kostprijs. De belangrijkste nieuwigheden op het vlak van het aanrekenen van zorg via de getuigschriften of de derdebetalersregeling worden toegelicht, eveneens passeren de recentste nomenclatuuraanpassingen de revue.

In het tweede deel van de activiteit staan we stil bij de manier waarop het tandheelkundig overleg binnen het RIZIV georganiseerd is, wat meer duiding moet geven bij de manier waarop vele beslissingen tot stand komen binnen de geneeskundige verzorging. Ook geven we enkele analyses mee: wat zijn de knelpunten en pluspunten van de verzekering voor tandheelkundige zorg en hoe moeten we ons internationaal situeren? Dit, om tot afronding enkele trends en te verwachten evoluties aan te stippen.

dsc_7488

Spreker:
Dhr. Van Meenen Pieter

Pieter van Meenen is sinds 1 maart 1999 werkzaam binnen de dienst voor geneeskundige verzorging van het RIZIV. Bij aanvang werkte hij er voor de sectie met de artsen en tandartsen, specifiek op dossiers met financiële tegemoetkomingen voor zorgverleners (accreditering en telematicapremie). In 2005 heeft hij de overstap gemaakt naar de werksectie die het overleg organiseert met de tandartsen en de regelgeving uitwerkt. Actueel is hij er secretaris van de Technisch tandheelkundige raad en Nationale commissie tandheelkundigen-ziekenfondsen.

Programma:

8:00-9:00u: onthaal en inschrijven
9.00-10u30u:
1. Financiële transparantie van de geneeskundige verzorging: belangrijke nieuwigheden op vlak van het gebruik van de getuigschriften voor verstrekte hulp en de nieuwe regeling inzake het bewijsstuk.
2. Derdebetalersregeling bij de tandartsen sinds 1.1.2016:
3. Nomenclatuur tandverzorging: enkele aandachtspunten bij recente nieuwigheden.
10:30-11:00u: Koffiepauze
11.00u – 12:30u:
1. Overleg binnen de adviesorganen.
2. Maatschappelijke verzekering van tandheelkunde, te verwachten evoluties.
12:30u: Drink

Locatie:

3 Square
Rijvisschestraat 124
9052 Zwijnaarde

Kostprijs:

Gratis voor leden, Niet-leden: €195

4 COMMENTS
 • Patrick De Maesschalck

  lijkt me interessant!!!

 • Helena Nys

  .Langs deze weg wil ik me inschrijven voor het Voorjaarssymposium op 25 maart 2017.
  Riziv nr : 3/90058/76/001
  Betaling is gebeurd.
  Factuur : BVBA Tandarts Helena Nys

 • bvba freddy dewulf

  graag via deze weg inschr voor 25/03

 • Arne Dierckens

  Wanneer start het symposium? Ik lijk die info niet op de site te kunnen vinden.
  Alvast bedankt!

Reacties zijn gesloten.