Loading

Deze site gebruikt strikt functionele cookies om uw ervaring te verbeteren. Lees onze cookie policy.

De volledige gebitsprothese analoog en digitaal

3-daagse cursus met demonstratie op patiënt

donderdag 24 oktober 2024

Donderdag 24, vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober

Er is een early-bird korting van 225€ tot 31 juli. Prijs voor de volledige cursus met lunches is 975€ tot 31 juli, daarna 1200€.

Bij onvoldoende inschrijvingen gaat deze cursus niet door, het gestorte inschrijvingsgeld wordt integraal direct terugbetaald.

accreditering DG7 AE 100

Doel van de cursus: Deze cursus verschaft de kennis van het vervaardigen van uitneembare prothesen volgens de methode van professor Gerber. Het hoofddoel is het streven naar een bilateraal stabiele occlusie en goed aanliggende prothese,ongeacht de technologie.

De nieuwe digitale technologie maakt met behulp van CAD/CAM-procedures het vervaardigen mogelijk van uitneembare prothesen voor tandeloze patiënten. Deze cursus informeert zowel over de mogelijkheden alsook de grenzen van deze nieuwe technologie. De vraag die hierbij gesteld wordt is: Biedt de digitale interface tussen practicus en dentaaltechnisch labo meer waardevolle informatie om de werkstroom te vergemakkelijken en te verbeteren.

Welke stappen worden er besproken:

Donderdag 25 oktober 9:00u-17:00u

Anamnese patiënt Eerste afdrukname Digitale scan van mandibula en maxilla Defintieve afdrukname met composiet en geprinte lepels Scannen defintieve afdruklepels

Vrijdag 26 oktober 9:00u-17:00u

Beetbepaling (composiet en geprinte platen) Intra -en extra orale registratie (composiet en gefreesde platen) Waspas en digitaal ontworpen gefreesde pas

Zaterdag 27 oktober 9:00u-12:30u

Plaatsen en bespreken afgewerkte prothesen Discussie en evaluatie van de systemen

Afsluitend worden zowel de analoge als digitale protheses aan een uitgebreid, kritisch vergelijk onderworpen.

Sprekers

Max Bosshart received his Swiss CDT in 1969. 1971 to 1975, he worked as a Ceramist at a Dental Laboratory in Lausanne. 1976, Max started teaching for an international tooth manufacturer. 1980, he accepted his biggest challenge working for Prof. Gerber. It was meant to be a job for two years, but it lasted until 1990. It was interrupted for several months for a stay at the University of Mexico-City and in 1985 for almost a year for a job at a Dental Lab in the USA, where he obtained his MDT. In 1989 he graduated as a Denturist and opened his own office in 1991. He has lectured extensively all over Europe, North and Central America, the near East and Japan and published several articles.

Youri Van Miegroet, 48 jaar, is tandtechnieker van opleiding (TI Anneessens) en is Digital fieldtrainer gespecialiseerd in IOS en Dental System. In zijn vrije tijd is Youri Ceremonial Assistent bij de Last Post Association in Ieper. Tijdens deze training zal Youri Van Miegroet tonen hoe een edentate patiënt kan ingescand worden.Vervolgens zal de implementatie van digitale scans gebeuren om van daaruit het design van de totale prothese en alle stappen die daartoe leiden te genereren.

Steven De Maesschalck studeerde in 1997 af aan het Stella Maris Instituut te Antwerpen. Na zijn specialisatie in de volledige gebitsprothese ging hij zich vervolmaken in de Gerbertechniek bij de wereldwijde bezieler van het Gerbersysteem MZT Max Bosshart, nauw medewerker van de inmiddels overleden Prof. A Gerber, in Einsiedeln, Zwitserland. Hij heeft cursussen gegeven in Canada en de Benelux waar hij een veel gevraagd referent en lector is in de volledige gebitsprothese naar Prof. A. Gerber.

Alex van Etten is als CADCAM Specialist gespecialiseerd in het implementeren van geavanceerde digitale systemen, met name gericht op digital denture en digitaal werken in tandtechnische laboratoria. Mijn rol omvat niet alleen de installatie van state-of-the-art freesmachines zoals de PM7 en printers, maar ook het bieden van uitgebreide training in het effectieve gebruik van deze apparaten en materialen.

Programma

Donderdag 25 oktober
9:00u-17:00u
Anamnese patiënt
Eerste afdrukname
Digitale scan van mandibula en maxilla
Defintieve afdrukname met composiet en geprinte lepels
Scannen defintieve afdruklepels
Vrijdag 26 oktober
9:00u-17:00u
Beetbepaling (composiet en geprinte platen)
Intra -en extra orale registratie (composiet en gefreesde platen)
Waspas en digitaal ontworpen gefreesde pas
Zaterdag 27 oktober
9:00u-12:30u
Plaatsen en bespreken afgewerkte prothesen
Discussie en evaluatie van de systemen